3D configurator, wereldwijd inzetbaar voor Innovent

Case

Wereldwijd, duidelijk en consistent communiceren, dat was de wens van Innovent. Vóórdat Innovent een samenwerking met ons startte, communiceerden de wereldwijde verkopers van dit bedrijf met Powerpoint. Een presentatie die bij iedereen anders was en moeilijk te begrijpen viel. Daarom ontwikkelden wij voor hen een 3D machine configurator welke aangestuurd wordt door een centrale database.

Zo hebben alle sales-medewerkers altijd de meest actuele presentatie in bezit en kan er geen verwarring meer ontstaan of onjuiste informatie worden verstrekt. De configurator is gemaakt in Unity met als voordeel dat de omgeving redelijk eenvoudig geëxporteerd kan worden naar veel verschillende devices:

  • Tablets (Android)
  • Laptops (Windows)
  • Virtual Reality bril

‘Dankzij de XR group zijn we nu in staat om digitaal en interactief onze producten te promoten tijdens beurzen, sales visits, seminars, etc.’

- Bart Mennen, Innovent GMBH

Besparing en optimalisatie

Door deze manier van werken zijn er kosten bespaard. De verkopers maken nu op een snelle en makkelijke manier de mogelijkheden van hun product duidelijk. Ook is de omgeving veelvuldig inzetbaar en biedt het de mogelijkheid om direct aantekeningen te maken. Dit zorgt ervoor dat afspraken tijdens sales-bezoeken niet verloren gaan.