Brand Portal voor franchiseformule fit20

Case

Bij fit20 zitten ze niet stil. Sinds oprichting in 2009 timmert de franchiseformule aan de weg, zowel in Nederland als in o.a. België, Duitsland en zelfs Qatar en Nieuw-Zeeland. fit20 bestaat inmiddels uit 76 aangesloten franchise ondernemers en heeft 140 studio’s. Maar hoe zorg je voor merkconsistentie tijdens een periode van harde, internationale groei?

Uitdagingen

Fit20 is hard gegroeid in de afgelopen 10 jaar. Die internationale groei maakt het lastig om grip te houden op het merk.Daarom klopte ze bij Marvia aan om een oplossing te vinden voor de volgende vraagstukken:

  • Hoe zorg je dat je een wildgroei in communicatie uitingen voorkomt en hoe verlaag je tegelijkertijd de werkdruk bij de marketingafdeling?
  • Hoe kunnen we zorgen dat we de groeipotentie van de succesvolle franchise maximaal kunnen benutten?

Marvia Brand Portal
Dankzij Marvia kunnen alle franchisers nu zelf marketinguitingen opmaken en bestellen of downloaden. In de omgeving van fit20 combineren we een template manager en een digitale beeldbank. We  hebben ook sociale media geïntegreerd zodat gemaakte posts direct op de verschillende kanalen zoals Facebook geplaatst kunnen worden.
Marvia biedt ons consistente communicatie met een duidelijke huisstijl op globaal niveau. Filialen wereldwijd hebben direct toegang tot de nieuwste marketing campagnes en kunnen deze lokaal relevant maken” aldus marketing manager Nienke van fit20.

De voordelen zijn duidelijk voor fit20:

  • Efficiëntie door automatisering
  • Kanaal Overstijgende merkconsistentie
  • Verhoogde participatie door vestigingen
  • Global-to-local alignment