Embora - Gateway Product animatie | Animation Agency

Case

Een digitale oplossing uitleggen, dat klinkt als een uitdaging. Dat gold ook voor onze klant Embora: hoe leg je een redelijk abstracte dienstverlening uit? Wij nemen je mee in deze case.

Het verhaal van Embora was helder: AFAS is een hartstikke nuttig programma. Je hebt alle administratieve informatie van een organisatie binnen handbereik. Echter is de hoeveelheid data duizelingwekkend. Dankzij Embora’s oplossing, Gateway, kunnen bedrijven de benodigde data uit AFAS halen.

Het bedrijf wilde haar oplossing op een aantrekkelijke manier presenteren zonder te moeten investeren in allerlei verschillende communicatiemiddelen. Het verhaal moest op een duidelijke manier gepresenteerd worden, maar tegelijkertijd ook breed inzetbaar zijn.

Een uitleg animatie met metafoor

Een uitleganimatie helpt je om jouw verhaal op een duidelijke manier te vertellen. Tijdens de productie moet je jezelf af vragen wát je precies wilt vertellen en wat de kern van jouw verhaal is. Dit helpt de kijker straks ook bij het begrijpen van je animatie. Een groot voordeel van animatie is dat het volledig naar jouw inzicht en wens vorm te geven is. Een animatie bestaat namelijk alleen maar uit illustraties. Hierdoor past het altijd perfect bij jouw huisstijl en bij je verhaal. Eventuele mock-ups en schetsen van een applicatie kunnen hier dus ook in worden meegenomen. Je kunt dus eigenlijk laten zien wat je maar wilt!

In het geval van Embora wordt het verhaal verduidelijkt aan de hand van een metafoor: de goudzoeker. Dankzij een metafoor kun je jouw verhaal op een bijzondere manier uitdrukken. Dit heeft als voordeel dat de kijker snapt wat je bedoelt en zich beter in jouw verhaal kan inleven. De kans dat de kijker vervolgens jouw product of dienst afneemt, neemt hiermee toe. In deze animatie staat de goudzoeker voor Embora’s klanten: zij zijn op zoek naar de juiste data (het goud).

Het resultaat

Dankzij deze eenmalige investering heeft Embora een animatie welke op eerdere manieren inzetbaar is. Een animatie kan gemakkelijk worden embed op je website, waardoor je doelgroep direct in aanraking komt met je boodschap. Vervolgens deelde Embora de animatie ook via social media, wat zorgde voor een groter organisch bereik t.o.v. een post met alleen maar tekst. Dit zorgt er voor dat je bij meer personen in de timeline terecht komt.

Daarnaast is de animatie voor Embora gemakkelijk rond te sturen per mail, omdat deze geüpload is op Vimeo en YouTube. Kortom: met een eenmalige investering kan Embora op meerdere manieren haar verhaal gemakkelijk onder haar doelgroep verspreiden.