Mail ons

Ben je van plan de volgende stap in digitalisering te zetten?
Neem contact met ons op!

Bedankt voor je bericht, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er ging iets fout tijdens het versturen van dit formulier, stuur een mailtje naar info@yellowcubes.com

Wij gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens die je aan ons verstrekt, zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

* = verplicht

Welk vakgebied vind je intressant?

Meerdere keuzes mogelijk. Geef je geen voorkeur op, dan wordt je aangemeld voor alle gebieden.

1/2

Jouw gegevens

Ik meld me aan bij Yellow Cubes en ontvang vrijblijvend uitnodigingen voor kennissessies en andere Yellow Cubes Events*.
Ik ontvang graag persoonlijke, no-nonsense en waardevolle informatie over digitalisering in de door mij aangegeven vakgebieden*.
Ik geef Yellow Cubes toestemming om mijn gegevens op te slaan*.

*= Verplicht veld
Wij gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens die je aan ons verstrekt, zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

2/2
Bedankt voor je inschrijving, vanaf nu ontvang jij waardevolle content in jouw mailbox.
Oops! Er is iets fout gegaan. Stuur een mailtje naar info@yellowcubes.com

Op welke manier ben je actief in digitalisering?

Een keuze mogelijk.

1/2

In welk vakgebied ben je actief met digitaliseren?

Meerdere keuzes mogelijk.

1/2

Jouw gegevens

Ik heb interesse om partner te worden bij Yellow Cubes en ontvang graag extra informatie*.
Ik geef Yellow Cubes toestemming om mijn gegevens op te slaan*.

*= Verplicht veld
Wij gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens die je aan ons verstrekt, zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

2/2
Bedankt voor je inschrijving, wij nemen contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form

Augmented Reality in Google Search: Is dit het begin van 3D contentmarketing?

July 15, 2020

Vorig jaar maakte Google bekend dat ze van plan waren om 3D objecten tot leven te brengen in je woonkamer via de zoekmachine. Sinds begin maart van dit jaar is dat ook daadwerkelijk beschikbaar. Je kunt ze bekijken vanuit je internetbrowser op je mobiele telefoon of via je tablet. Dit betekent dat 3D modellen een naadloos onderdeel zijn geworden van search! Natuurlijk zijn er leuke gimmicks die je kunt uitproberen, zoals het projecteren van tijgers, pinguïns en olifanten in je woonkamer, het Apollo 11 ruimteschip van dichtbij bekijken of op de foto gaan met de kerstman, maar ik kijk vooral uit naar de nieuwe mogelijkheden die dit met zich mee zal brengen voor marketing en sales.

Wat is augmented reality ook alweer?

Augmented reality overlapt de fysieke wereld met een laag met digitale content. Daardoor lijkt het alsof deze content écht in je eigen omgeving is. Dit brengt nieuwe mogelijkheden waarop mensen informatie kunnen consumeren met zich mee.

Dat AR content nu beschikbaar is via Google, is een grote stap. Het is duidelijk dat Google steeds meer investeert in immersieve toepassingen van technologie. Logisch, want de zoekmachine en deze innovaties complimenteren elkaar ook: Google kan gebruik maken van immersieve technologieën om gebruikers een nóg betere ervaring te bieden en gebruikers kunnen gebruik maken van Google om nieuwe toepassingen van technologie te ontdekken. Een win-win dus.

De kracht van augmented reality

We zien dat Augmented Reality steeds vaker toegepast wordt door ecommerce bedrijven om consumenten te helpen in het online aankoopproces. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe bank wilt kopen, is het fijn om even te kunnen zien of hij wel in je woonkamer past, zowel fysiek als qua stijl. Of wanneer ouders op het punt staan om een kinderwagen aan te schaffen, kunnen ze dankzij AR kijken hoe hoe de kinderwagen er vanuit alle hoeken uitziet en of deze in de laadruimte van hun auto past. Consumenten missen tijdens het online shoppen de sensopathische ervaring van het product, Augmented Reality maakt dit weer toegankelijk.

Een goed voorbeeld van AR binnen ecommerce is de Ikea Place app:

In het verleden had je vaak nog een losse app nodig om zulke AR toepassingen weer te kunnen geven, wat natuurlijk niet echt gunstig is voor de toegankelijkheid. Gelukkig zien we nu WebAR steeds meer opkomen, wat wil zeggen dat AR modellen direct te bekijken zijn vanaf een website. Naast het feit dat Google de 3D modellen die zij zelf maken beschikbaar maken via de zoekmachine, wordt dit ook langzaam toegankelijk voor bedrijven.

Waarom ik zo enthousiast word van het toepassen webAR voor bedrijven? Het verschil tussen mensen die wel of geen interactie hebben gehad met 3D modellen is indrukwekkend. Kopers die in het aankoopproces interactie hebben gehad met een 3d model zijn namelijk 66% keer vaker bereid om een product te kopen, omdat ze meer vertrouwen hebben dat het product voldoet aan hun verwachtingen. Daarnaast zien we de waarde van orders toenemen en het aantal retouren teruglopen.

Voor bedrijven is het nu dus zaak om te kijken hoe ze deze innovaties in de toekomst kunnen adopteren. Als alle 3D modellen straks vanuit de Google zoekresultaten beschikbaar worden, dan loont het natuurlijk om daar zo snel mogelijk aan deel te gaan nemen. Wat mij betreft, zou dat zomaar eens het begin van 3D content marketing kunnen betekenen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zo ver is!

Hoe zetten wij dit in bij Boldly XR?

Met Boldly-XR helpen we bedrijven hun producten te digitaliseren en naar toegankelijke 3D en augmented reality te halen. We doen dit al voor merken zoals VanMoof en Brabantia.

Wil je zelf al experimenteren met AR in search? Zoek op je telefoon in de browser naar het woord "tijger". Enjoy!

Meer nieuws.

Easydus sluit zich aan als partner bij Yellow Cubes netwerk!

Met het flexibele platform van Easydus bouw je je eigen digitaal administratief proces zonder diepgaande kennis van ICT. Hierdoor vervang je niet alleen veel handmatige activiteiten, maar je kunt hierbij ook het proces aanpassen naar jouw specifieke wensen van de organisatie.

Lees verder

XR Group sluit zich aan als partner bij Yellow Cubes netwerk!

Er bestaat maar één taal die iedereen spreekt en dat is de visuele taal. Met high-end 3D oplossingen die uitgebouwd kunnen worden naar 360°, Virtual- , Augmented- en Mixed Reality omgevingen, zorgt XR Group voor sales verhoging, kostenbesparing en/of procesverbetering.

Lees verder

de Volkskrant: Aantal startende ondernemers blijft groeien ondanks de pandemie. Wie zijn zij?

Ondanks de grootste economische krimp ooit is de aanwas van nieuwe bedrijven gestaag. De Kamer van Koophandel zag het afgelopen halfjaar een groei van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Yellow Cubes partner Beemup is een van deze bedrijven.

Lees verder

Heading

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lees artikel