Mail ons

Ben je van plan de volgende stap in digitalisering te zetten?
Neem contact met ons op!

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens die je aan ons verstrekt, zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

* = verplicht

Welk vakgebied vind je intressant?

Meerdere keuzes mogelijk. Geef je geen voorkeur op, dan wordt je aangemeld voor alle gebieden.

1/2

Jouw gegevens

Ik meld me aan bij Yellow Cubes en ontvang vrijblijvend uitnodigingen voor kennissessies en andere Yellow Cubes Events*.
Ik ontvang graag persoonlijke, no-nonsense en waardevolle informatie over digitalisering in de door mij aangegeven vakgebieden*.
Ik geef Yellow Cubes toestemming om mijn gegevens op te slaan*.

*= Verplicht veld
Wij gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens die je aan ons verstrekt, zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

2/2
Bedankt voor je inschrijving, vanaf nu ontvang jij waardevolle content in jouw mailbox.
Oops! Er is iets fout gegaan. Stuur een mailtje naar info@yellowcubes.com

Op welke manier ben je actief in digitalisering?

Een keuze mogelijk.

1/2

In welk vakgebied ben je actief met digitaliseren?

Meerdere keuzes mogelijk.

1/2

Jouw gegevens

Ik heb interesse om partner te worden bij Yellow Cubes en ontvang graag extra informatie*.
Ik geef Yellow Cubes toestemming om mijn gegevens op te slaan*.

*= Verplicht veld
Wij gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens die je aan ons verstrekt, zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

2/2
Bedankt voor je inschrijving, vanaf nu ontvang jij waardevolle content in jouw mailbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form

Automatische tijdregistratie nu mogelijk dankzij de innovaties van Salvo

July 16, 2020

Bron: Salvo

Steeds vaker spreken we CEO’s van middelgrote dienstverlenende bedrijven die kampen met problemen rondom de tijdsregistratie van hun buitendienstmedewerkers. Om resultaten te optimaliseren zijn ze al lange tijd op zoek naar een oplossing voor hun probleem. Maar de zoektocht naar een oplossing die toekomstbestendig én toepasbaar binnen hun eigen organisatieprocessen was, leek lange tijd tevergeefs.


“Jarenlang is ons bedrijf gestaag gegroeid. Ook de omzet en het aantal medewerkers namen toe. Onze interne bedrijfsprocessen zijn alleen door alle drukte niet allemaal even hard meegegroeid. Tot nu toe was dat ook niet echt een probleem. Maar de coronacrisis heeft wel duidelijk gemaakt, dat we ook deze processen beter eerder hadden kunnen optimaliseren. Nu wordt op de harde manier zichtbaar waar de inefficiency zit en waar onze winst dus wegvloeit.”

“Naast onze project- en loonadministratie is de tijdregistratie van onze buitendienstmedewerkers één van onze belangrijkste bedrijfsprocessen. We weten dat er veel tijd en geld te besparen moet zijn op dit proces als het volautomatisch zou kunnen verlopen. We zoeken al jaren naar de meest optimale oplossing, maar die was er simpelweg niet. En ik vertik het om veel tijd en geld een halve oplossing te steken, zoals een digitale urenapp. Met zo’n urenapp hoeven de uren dan weliswaar niet meer overgetypt te worden, maar de buitendienstmedewerkers voeren nog steeds zélf de uren in en ik heb nog steeds geen controlemiddel. Was er maar een totaaloplossing die mijn mensen het werk uit handen neemt en me tegelijkertijd helpt met kosten te besparen”.

Bovengenoemde uitspraken worden veel gehoord bij CEO´s van middelgrote dienstverlenende bedrijven met veel buitendienstmedewerkers. Deze directeuren worden inmiddels dagelijks geconfronteerd met deze harde realiteit. En het is waar. Veel bedrijven zoeken al jaren tevergeefs naar de ideale oplossing om een inhaalslag op het gebied van tijdsregistratie te maken. Ze zijn op zoek naar een innovatief produkt dat in één keer de oplossing biedt voor de vele nadelen die de huidige manier van handmatig registreren van de gewerkte uren met zich meebrengen. Denk hierbij aan:

  • de papieren rompslomp
  • het gesjoemel met de uren
  • het onvolledig invullen en te laat inleveren van de urenstaten
  • de vele menselijk fouten die in het proces gemaakt worden
  • geen controle mogelijk van de werkelijk gemaakte uren

Vanzelfsprekend kost dit proces op deze manier heel veel tijd, geld en ergernis. Gelukkig beginnen steeds meer bedrijven in te zien, dat de oplossing voor hun problemen op het gebied van tijdsregistratie van de buitendienst inmiddels wel op de markt is: Salvo ontwierp innovatieve oplossingen, zodat deze CEO’s eindelijk een slimme manier tot hun beschikking krijgen waarbij de techniek zijn werk doet. Dat betekent een einde aan de huidige omslachtige manier van handmatig werken.

Meer nieuws.

Kostenbesparing op secundaire bedrijfsprocessen: Automatische tijdregistratie

Iedereen kent het belang van het optimaal inrichten van primaire processen. Deze processen leveren immers rechtstreeks een bijdrage aan het tot stand komen van uw product en/of dienst. Voorbeelden van primaire processen zijn: inkoop, productie en verkoop. Secundaire processen zijn alle activiteiten die worden uitgevoerd om bepaalde productiefactoren in stand te houden. Voorbeelden hiervan zijn het beheren van personeel, financiën en informatiesystemen.

Lees verder

Etown Recruitment Services sluit zich aan als partner bij Yellow Cubes!

Met Etown versterken wij het Yellow Cubes netwerk in de HR sector. Etown automatiseert en optimaliseert recruitment aan de hand van Applicant Tracking System.

Lees verder

Capitola.Social - Augmented Livestream

With Capitola's Augmented Livestream you can enrich your Zoom, Hangout, Insta Live, Youtube Livestream and many more video conference platforms and live streams with 3D environments and interactive dynamic 3D assets.

Lees verder