GSK België

Inspirerende virtuele presentatie voor GSK door Patrick van Veen

GSK is een farmaceutisch bedrijf, wereldwijd actief in de gezondheidszorg, met een speciale missie: mensen helpen meer te doen, zich beter te voelen en langer te leven. GSK brengt gedifferentieerde, kwaliteitsvolle en nodige gezondheidsproducten naar zoveel mogelijk mensen.

België is het kloppend hart van de vaccindivisie van GSK, met 3 belangrijke sites in Waver, Rixensart en Gembloux, waaronder het Internationaal Vaccin hoofdkwartier van GSK. Dat betekent ook dat GSK het belangrijkste industrieel netwerk van vaccins ter wereld is.

Probleemstelling

Op 17 september organiseerde GSK Pharmaceuticals Belgium in Amersfoort een cycle meeting waarin ze de volgende 6 maanden voorbereiden. Deze meeting vindt normaal gezien altijd op een centrale locatie plaats, maar dit keer, met COVID, volledig virtueel.

Als deel van het programma vroegen ze aan de managers en hun teams om hun future ways of working vast te leggen, gebaseerd op de learnings van COVID. Daarbij ging het onder andere om:

  • thuiswerken
  • smart working
  • teleconferencing
  • moeilijkheden om iedereen engaged te houden en connected te blijven

Om deze sessie zo geïnspireerd mogelijk te maken had GSK Beemup een maand voor het event benaderd om spreker en apendeskundige Patrick van Veen zijn inspiratie lezing in een Beemup van 45 minuten te doen. Het doel van deze lezing was om teams constructief en creatief hun manier van werken te doen herdenken en uit te werken, met alle tools die ze bij hen ter beschikking hebben. En daarmee hun toekomstige potentieel te doen ontgrendelen.


Oplossing

Door de inspiratiesessie met beemup volledig digitaal te doen en niet analoog zoals met een green screen, studio opname of webcam, kon de spreker in korte tijd geplaatst worden in een andere omgeving dan een ‘normaal’ podium en geheel naar de wensen van de klant. Zo kon in overleg met de klant en de spreker nog op korte termijn een omgeving worden gecreëerd die goed aansloot op de dag en het verhaal van de spreker.


Toegevoegde waarde

Door gebruik van VR ging de spreker op in zijn verhaal en had tegelijkertijd volledige controle over de omgeving en de effecten. Gebaseerd op zijn ervaring als bioloog gebruikt Patrick van Veen kennis van apen en biologie om managers en medewerkers uit organisaties inzicht te geven in organisatiegedrag. In een zeer kort tijdsbestek (binnen 2 weken) werden twee omgevingen gecreëerd die in de ‘echte’ wereld onbetaalbaar zouden zijn, die aansloten op het verhaal van Patrick, namelijk een kantoor setting en een tropische jungle omgeving.

Door te kiezen voor een beemup kon Patrick in VR zich bewegen in deze twee omgevingen, interacteren met de omgeving, en op momenten dat het paste in zijn verhalen schakelen van het kantoor naar de jungle en weer terug. Iets dat met een livestream onbetaalbaar zou zijn en met een green screen een statische ervaring.


Resultaat

Tijdens deze allereerste beemup ooit schakelde Patrick niet alleen tussen zijn presentatie slides, maar ook tussen een kantoor omgeving en een dynamische jungle, om zijn boodschap aan de medewerkers van GSK met impact over te brengen. Ook in het kader van ‘future ways of working’ was het passend om medewerkers van GSK België te laten zien wat er vandaag de dag met de laatste technieken mogelijk is qua remote working.


MVO Nederland

Matchmaking platform voor de circulaire economie

Plaka Sandals

Een 3D product configurator voor Plaka Sandals